Overkapping op maat

Maak van je tuin je nieuwe sportschool

Heb je niet z’n zin om een paar keer in de week naar de sportschool te reizen of vind jij een sportschool abonnement ook zo duur? Dan is jouw eigen achtertuin de ideale plek om toch jou summerbody te kweken. Je kan sporten in de outfit die je wilt en je hoeft je geen zorgen te maken dat er constant mensen naar je zitten te gluren. Wil jij weten hoe je je tuin om tovert tot je eigen sportschool? Dat vertellen wij je in dit artikel!

Benodigdheden

Eigenlijk heb je niet veel nodig om succesvol te sporten in je eigen achtertuin. Je kan natuurlijk een overkapping op maat laten maken en een hele hoop dure sportapparaten laten plaatsen, maar dat is nergens voor nodig. Met een simpel springtouw en een weerstandband kom je al een heel eind.

Warming up

Het springtouw kan je gebruiken als je een warming-up oefening. Als het buiten koud is, is het namelijk heel belangrijk om een goed warming-up te verzorgen. Touwtje springen is niet alleen een goede warming-up maar ook nog goed voor de conditie. Dat is dan weer mooi meegenomen. Bouw het springen wel rustig op. Als je niet zo van het springen bent dan kan je ook nog altijd een klein stukje gaan joggen. Lekker de spieren opwarmen en losmaken. Als je tuin niet zo groot is dan kan je ook altijd op de plaats joggen. Zorgt dat je dit een paar minuten doet. Dat zorgt er voor dat de doorbloeding in je lichaam goed op gang komt.

De oefeningen

Je tuin is de ideale plek om oefeningen te doen die niet te veel ruimte nodig hebben. Je kan bijvoorbeeld squats of lunges doen. Wil je het een tandje zwaarder maken dan kan je bij squats of bij de lunges een weerstandsband gebruiken. Als je een klein stevig opstapje hebt dan kan je ook step-ups doen. Je arme trainen kan je ook gewoon doen met voorwerpen die je in de tuin kan vinden. Een tuinstoel of een stuk hout zijn al goede spullen om mee te trainen.