jacuzzi

Een Summer body kweken met een weerstandsband

Wil jij deze zomer weer helemaal fit in het bubbelbad liggen dan kan je een weerstandsband gebruiken om je lijf weer helemaal in shape te krijgen. Een weerstandsband is overal te gebruiken, dus er is altijd tijd voor een workout. Je kan je hele lichaam trainen met een weerstandsband en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat is een Summer body

In de zomer gaan we allemaal weer luchtigere en zomerse kleren dragen, daarnaast gaan we ook meer naar het strand. We willen daarom allemaal er op ons best uit zien. Al het wintervet moet ervan af en alles moet er weer strak uit zien. Vaak wordt de focus van een goede Summer body gelegd op de buik en de billen. Als dit goed zit dan ziet het lijf er vaak ook al een stuk beter uit.

Oefeningen om je buik te trainen

Twee goede oefeningen om je buik te trainen zijn bicycle crunches en mountain climbers.

Bicycle crunches

Ga in een push-up of plank positie liggen en doe de weerstand om beide voeten. Til je rechterknie richting je borst en span je buikspieren aan. Ga weer terug naar de startpositie. Voer de oefening daarna uit met je ander knie. Herhaal deze oefening ongeveer 20 tot 30 keer. Voer ongeveer 3 of 4 sets uit.

Mountain climbers

Ga op je rug op de grond liggen en doe de weerstand om beide voeten. Ga met je rechterknie en je linker elleboog naar elkaar toe. En ga dan weer terug naar de start positie. Doe dit ook andersom en blijf dit herhalen. Span je buikspieren goed aan als je de oefening uit voert. Het ideale aantal herhalingen zit ergens tussen de 20 en 30. Voer ongeveer 3 of 4 sets uit.

Oefening om je billen te trainen

Als je je billen wilt trainen dan kan je het beste squats uitvoeren.

Squats met een weerstandsband

Doe de weerstandsband om je bovenbenen. Ga recht staan met je benen iets uit elkaar, ongeveer heupbreedte. Zak daarna door je knieën zonder je rug te buigen. Ga diep door de knieën en ga daarna langzaam weer rechtop staan. Voer ongeveer 15 tot 25 herhalingen uit en doe dit in 3 tot 4 sets.