virtuele maagband

De voordelen van trainen met weerstandsbanden

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van weerstandsbanden. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met de voordelen van het trainen met weerstandsbanden.

Bespaar geld

Weerstandsbanden zijn een goedkope aanvulling op je trainingen thuis. Ze zijn in verhouding tot andere fitness apparatuur relatief goedkoop. Daarnaast kun je het geld voor een fitnessabonnement besparen en er voor kiezen om thuis te gaan trainen met de weerstandsbanden.

Variatie en fitnessniveaus

Weerstandsbanden zijn er in verschillende weerstandsniveaus. Zo heb je vaker lichte, gemiddelde en zware weerstandsbanden. Je kunt voor iedere gewenste weerstand een band kiezen. Ook is het handig dat je meerdere weerstandsbanden tegelijk kunt gebruiken, wanneer je meer weerstand wilt tijdens je training. Verder zijn de banden niet alleen goed om je spieren en bepaalde spiergroepen te trainen, maar zijn ze ook goed te gebruiken als warming-up. Ook is het makkelijk afwisselen met trainingen en bewegingen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld je eigen lichaamsgewicht gebruiken of kun je het gebruiken in combinatie met fitnessapparatuur. Dit zorgt ervoor dat het goed mogelijk is je hele lichaam te trainen.

virtuele maagband

Geen ruimte

Vaak heb je thuis helemaal geen plek voor grote fitnessapparatuur of zware ijzeren dumbbells. Dan zijn weerstandsbanden een ideale oplossing. Ze nemen weinig ruimte in beslag en je kunt ze makkelijk opbergen in de kast!

Overal te gebruiken

Omdat de weerstandsbanden weinig ruimte in beslag nemen kun je ze bijna overal gebruiken. Zo worden ze het vaakst thuis, binnen of buiten gebruikt, maar zijn ze ook makkelijk mee te nemen. Wanneer je op vakantie gaat kun je ze gemakkelijk meenemen in jouw koffer.

Veilig en effectief trainen

De kans op blessures met weerstandsbanden is ook veel kleiner. Je kunt je bijvoorbeeld niet blesseren wanneer je te zware gewichten gebruikt. Daarom zijn deze banden ideaal te gebruiken wanneer je alleen traint. Je hebt hierbij geen hulp of begeleiding nodig. Wanneer je last hebt van een blessure is het belangrijk om goed uit te zoeken hoe je die spieren het beste kunt gebruiken en kun je aan de slag met de lichtste weerstandsband. Zo kun je rustig aan een steeds zwaardere weerstandsband gebruiken.

Afvallen met weerstandsbanden

Met elke fysieke activiteit bouw je spieren op of zorgt ervoor dat je calorie├źn verbrand. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je afvalt. Als je let op de juiste voeding, voldoende traint met de weerstandsbanden en zorgt voor genoeg beweging zul je merken dat je ook zult afvallen! Mocht dit niet werken zou je uiteraard nog voor andere opties kunnen kiezen, zoals voeding coach of uiteindelijk kiezen voor een virtuele maagband