Afslanken door oefeningen

Afslanken door oefeningen

Tijdens het uitoefenen van je work out is het aangeraden om dit met gewicht te doen om zo een effectiever resultaat te verkrijgen. Weerstandsbanden helpen hier ook veel bij doordat de banden zelf ook een lichtgewicht met zich dragen. Weerstandbanden hebben verschillende gewichten en modellen waar je uit kan kiezen, je hebt bijvoorbeeld weerstandsbanden van elastiek of van stof. Weerstandsbanden worden niet enkel gebruikt in de fitness maar ook bijvoorbeeld bij de yoga, je kan ervoor kiezen om met of zonder weerstandsband te doen.

Weerstandsband

Een weerstandband heeft een lichtgewicht dat gebruikt wordt om je spiercontractie op te wekken. Door aan de band te trekken bouwt de band kracht op in de spieren. Je kan de weerstandbanden gebruiken voor zowel je benen als armen.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten weerstandsbanden dus voor elk specifieke training heb je een weerstandsband die je kan gebruiken.

  1. Mini weerstandsbanden

De mini weerstandsbanden hebben geen handvaten of grepen waar je ze vast kan houden maar die beschikken wel over verschillende weerstandsniveaus. Deze weerstandsbanden dienen vooral voor de been- en bilspieren.

  • Lange weerstandbanden

Deze weerstandsbanden worden vooral gebruikt door de fitnessliefhebbers. Deze banden kun je gebruiken in meer verschillende oefeningen en grote bewegingen.

  • Met handvaten

Weerstandsbanden met handvaten zijn een elastisch koord van katoen en latex waar je handvatten aan kunt vastzetten. Deze weerstandbanden zijn ook ideaal om te gebruiken bij yoga bij de yoga in Sittard kun je ook gebruik maken van weerstandsbanden om beter resultaat te bekomen.

Gemak

Het gemak van weerstandsbanden is dat je hierdoor niet per se altijd naar de sportschool hoeft, als je bijvoorbeeld eens een dag geen zin hebt. Je kan met de weerstandsbanden ook thuis trainen en je oefeningen perfect uitvoeren om toch productief bezig geweest te zijn. Doordat de weerstandsbanden een lichtgewicht hebben en je hartslag verhoogt verbrandt je alsnog calorie├źn. Dus terwijl je thuis bent kun je toch nog op het gemak je oefeningen uitoefenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *