Weerstandsband kopen

Als je ooit in een sportschool bent geweest, heb je onze weerstandsbanden wel eens zien rondzweven. Wellicht heb je ze al eerder gebruikt of wil je de voordelen weten voordat jij je eigen weerstandsband gaat kopen. Wij vertellen je wat je moet weten over deze effectieve weerstandsbanden en waarom ze een geweldige aanvulling zijn op jouw training.

Wat doen weerstandsbanden?
Een weerstandsband doet precies wat de naam doet vermoeden: het voegt weerstand toe aan een oefening. Deze extra weerstand kan jou helpen om een oefening zwaarder of juist lichter te maken.  

6 voordelen van weerstandsbanden
Resistance-bands hebben een aantal voordelen. Naast hun vermogen om je te ondersteunen bij trainingen, zijn ze ook betaalbaar, draagbaar en makkelijk in omgang. Hieronder zullen wij een aantal voordelen vertellen waardoor jij een weerstandsband wilt kopen.

1. Sterker worden
Terwijl de weerstandsbanden uitrekken, creëren ze verhoogde spanning in je spieren en zorgen ze ervoor dat ze harder moeten werken. Hoe meer je de band uitrekt, hoe intenser de weerstand wordt en hoe moeilijker de oefening wordt. Je kunt ook meer weerstand creëren door de weerstandsband op een bepaalde manier vast te houden. Deze multifunctionaliteit maakt de weerstandsband jouw nieuwe fitness attribuut. 

2. Voeg assistentie toe, niet alleen weerstand
Resistance-bands kunnen je ook helpen met je vorderingen bij moeilijke oefeningen. Bijvoorbeeld, voor diegenen die beter willen worden bij pull-ups, bevestig eenvoudig de weerstandsband aan de bar en plaats je knie of voet in de lus om jezelf op te werken naar een niet-ondersteunde versie. Terwijl je de pull-up uitvoert met de weerstandsband, wordt je gewicht ondersteund door de band, waardoor de oefening makkelijker wordt.

3. Geweldig om uit te rekken
Deze elastische banden vormen een fantastische aanvulling op je stretch routine, vooral als je flexibiliteit en mobiliteit mist. Een weerstandsband stelt je in staat om jouw bewegingsbereik te vergroten en je spieren verder te rekken.

4. Lichtgewicht en draagbaar
Deze bands zijn de perfecte metgezel voor in jouw sporttas. Ze zijn extreem licht en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in een vakje. Ook als je thuis traint berg je de weerstandsbanden zo op en ziet de kamer er snel weer opgeruimd uit. 

5. Geschikt voor bijna iedereen
Weerstandsbanden lijken op fitnessgewichten. Je spieren trekken samen om kracht te genereren, om je lichaam te stabiliseren en om de gewenste beweging te beheersen. Echter, in tegenstelling tot fitnessgewichten vertrouwen weerstandsbanden niet op de zwaartekracht om de weerstand te bieden. Dit betekent dat het lichaam bij bepaalde oefeningen het weerstandsbereik kan verplaatsen waardoor spieren beter getraind kunnen worden.

Weerstandsbanden worden veel gebruikt bij mensen in revalidatie van een sport- of spier gerelateerd letsel. Dit komt omdat weerstandsbanden geen druk uitoefenen op de manier waarop gewichten dat doen, hierdoor blijven je gewrichten en alle andere delen van het lichaam veilig. Bovendien kunnen mensen van elke leeftijd en fitnessniveau een effectieve workout krijgen met behulp van weerstandsbanden, omdat veel oefeningen en stretches vanuit een zittende positie kunnen worden gedaan.

Op onze videopagina zie je hoe veelzijdig onze weerstandsbanden wel niet zijn.

6. Betaalbaar
Weerstandsbanden zijn goedkoop, en kosten net zo duur als een simpel sportshirt. Houd er rekening mee dat hoe dikker de band, hoe meer weerstand het zal hebben, des te harder de oefeningen zullen worden. Selecteer een weerstandsband combipakket, zodat je altijd verschillende weerstanden hebt om uit te kiezen.

Spread the word

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email