voedingscoach zwolle

Voordelen van thuis sporten

Niet iedereen vindt het even fijn en leuk om naar de sportschool te gaan. Gelukkig kan je met een weerstandsband gemakkelijk thuis jouw workout effectief uitvoeren. Het is misschien in het begin even zoeken wanneer je thuis gaat sporten, maar als je de oefeningen eenmaal onder de knie hebt ben je zo klaar! Daarnaast zitten er nog veel andere voordelen aan thuis sporten. Hieronder benoemen we een paar.

Zoveel makkelijker dan een sportschool

Thuis sporten is een stuk laagdrempeliger dan het sporten bij een sportschool. In het begin zal je wat attributen moeten aanschaffen, maar uiteindelijk kan je net zo makkelijk thuis sporten. Er zitten echt veel voordelen aan. Een hiervan is het feit dat je de deur niet uit hoeft. Hiermee bespaar je lekker veel tijd en hoef je niet de kou in tijdens te wintermaanden. De tijd die je normaal gebruikt om bij de sportschool te komen, kun je nu in je workout stoppen. Geen excuusjes meer, je hebt meer tijd om wat extra oefeningen uit te voeren.

Ook ben je thuis in je vertrouwde omgeving, er ie niemand die op jou kan letten. Je bent de enige die in je woonkamer, slaapkamer en als het lekker weer is zelfs de enige die in de tuin gaat sporten. Zeker wanneer je voor de eerste keer wat oefeningen uitvoert, kan het soms even wennen zijn. Gelukkig is er niemand die jou kan uitlachen of je raar aan kan kijken. Je hebt alle ruimte om zelf rustig de oefening thuis uit te voeren.

Daarnaast is thuis sporten een stuk hygiënischer dan een sportschool. Hoewel je natuurlijk wel hard gaat sporten (en veel gaat zweten) heb je niet met andermans zweet te maken. Je hoeft er dan ook geen rekening mee te houden dat je zelf wat veel op een apparaat aan het zweten bent. Die maak je na het thuis sporten toch gewoon even schoon.

Als laatste is een groot voordeel van thuis sporten dat je zelf alles in de hand hebt. Je kunt je eigen planning maken en zelf kiezen wanneer je gaat beginnen met een oefening. Niet meer wachten tot een apparaat weer beschikbaar is of tot die ene groepsles begint. Jij plant zelf je tijd in en hoeft daarnaast geen rekening te houden met de openingstijden van de sportschool!

Natuurlijk zitten er ook wat valkuilen in het thuis sporten. Je bent namelijk een stuk sneller afgeleid door alles om je heen. Misschien wil je toch nog even opruimen, de was doen of nog even naar de winkel. Op de sportschool ben je hier eens stuk minder mee bezig. Gelukkig kun je dit door motivatie en een schema voorkomen.

Voedingscoach Zwolle

Soms kan het even teveel zijn om én op je eten te letten én een sportschema te maken. Maak het jezelf daarom nog wat makkelijk met een voedingscoach in Zwolle. Samen maken jullie een voedingsschema op maat zodat je je volledig kunt focussen op je workout. Ook een voordeel van thuis sporten, je bespaart geld dat je weer kunt uitgeven aan een voedingscoach in Zwolle!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *