fat burner extreme

Afvallen met krachttraining

Wil je snel afvallen? Dan is cardiotraining het eerste waar je aan denkt. De meeste mensen die willen afvallen doen dit. Ze staan uren op de loopband, crosstrainer of zitten op de fiets. Veel mensen denken dat cardio de enige manier calorieën te verbranden en een strakker lichaam te krijgen.

Het is waar dat je van cardiotraining afvalt, toch heeft het wat minpuntjes. Hierdoor is het beter om aan cardio en krachttraining te doen wanneer je wilt afvallen. Wij leggen je uit waardoor je sneller afvalt door krachttraining.

Je verbrandt langer calorieën

Waarschijnlijk denk je dat je van krachttraining alleen breder zult worden. Dit is echter niet waar. In tegenstelling tot cardio geeft krachttraining een zogenaamd ‘afterburn-effect’. Dit wilt zeggen dat je na de training pas calorieën verbrandt. Door het afterburn-effect verbrand je zo’n twee dagen na de training nog steeds calorieën. In zijn geheel verbrand je dus veel meer calorieën dan tijdens de training. Hierdoor is afvallen met krachttraining dus zeer effectief.

Tijdens je workout kun je ook gebruik maken van weerstandsbanden. Doordat je meer kracht zult moeten zetten door de weerstand, zul je nog meer calorieën verbranden. Door een explosieve en intensieve training verbrand je nog meer calorieën.

Je geeft je verbranding een boost

Het afterburn-effect is niet het enige voordeel van krachttraining. Wanneer je een aantal weken of maanden aan krachttraining doet, geef je je verbranding een blijvende boost. Het trainen zorgt ervoor dat je altijd een snellere verbranding hebt. Dit komt doordat je lichaam meer spierweefsel aanmaakt, wanneer je een tot drie keer per week traint. Spieren verbranden meer calorieën dan vet. Een kilo spierweefsel verbruikt zo’n 100 calorieën per dag wanneer je rust.

Je kunt meer eten en toch val je af

Wanneer je meer spiermassa hebt, verbruikt je lichaam ook meer energie. Dat zorgt ervoor dat je meer kunt eten zonder dat je aankomt. Het is de bedoeling dat je je spieren goed onderhoudt door voldoende rust te nemen na het trainen en te letten op je voeding. Wanneer dit je goed lukt, zul je sneller gaan afvallen.

Je houdt je stofwisseling op gang

Als je wilt afvallen, kun je je ook houden aan een dieet. Dit kan ook een slecht effect hebben op je lichaam. Wanneer je weer terugvalt op je oude eetpatroon zul je snel weer aankomen. Dit komt doordat de stofwisseling tijdens het dieet vertraagd wordt. Je lichaam krijgt minder calorieën binnen dus je verbrandt ook minder. Het is dus logisch dat je weer aankomt wanneer je meer gaat eten. Met krachttraining voorkom je dit. Doordat je meer spiermassa hebt, houd je je stofwisseling goed op gang en blijf je calorieën verbranden. Krachttraining werkt dus beter dan een dieet.

Je krijgt een strakker lijf

Een groot voordeel van afvallen in combinatie met krachttraining is dat je er een strakker lichaam van krijgt. Wanneer je alleen aan cardio doet krijg je een dunner lichaam. Je vet verdwijnt, maar er komt niks voor in de plaats. Overtollige huid gaat soms hangen wanneer je bent afgevallen. Als je aan krachttraining doet is dit niet het geval. Je valt af en je lichaam wordt strakker.

Je ziet snel resultaat

Een ander voordeel aan krachttraining is dat je het geen uren hoeft te doen. Met cardio ben je vaak een hele tijd bezig voordat je eindelijk resultaat ziet. Met krachttraining is dit niet het geval. Het is zelfs niet verstandig om uren te trainen. Drie kwartier tot één uur is al voldoende om snel resultaat te zien. Wanneer je net begint met fitnessen heb je al voldoende aan één tot drie trainingen per week. Je hoeft dus niet al te veel kwijt in de week. Wanneer je onvoldoende resultaat ziet, kun je ook verschillende supplementen gebruiken, zoals fat burner extreme. Dit zorgt ervoor dat je nog sneller vet verbrand. Zo heb je nog sneller een gewenst resultaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *