Slaapmasker

Hulpmiddelen om goed te sporten

Voor sporten heb je veel energie nodig en moet je fit zijn. Zonder deze energie kun je niet optimaal presteren. Je slaap vermindert op korte termijn de prestatie. Je zal dus minder kunnen presteren en minder lang. Ook zorgt het ervoor dat je minder precies bent en de aandacht snel ergens anders ligt dan bij sporten. Voor sporters is een goede nachtrust dus erg belangrijk. Voor een betere sportprestatie kan een sporter zelfs langer gaan slapen. Daarnaast is er ook een grotere kans op blessures en ziektes bij een grote hoeveelheid tekort aan slaap. Voor gezond te blijven is beweging erg belangrijk voor je lichaam. Er zijn veel oefeningen beschikbaar die je thuis of in de sportschool kunt uitoefenen hiervoor.

Weerstandsband

Een hulpmiddel om sportoefeningen uit te oefenen zijn weerstandsbanden. Een weerstandsband helpt je om sterker te worden. Door de constante spanning die ontstaat bij het uitrekken van de band hebben ze meer weerstand. Hierdoor moeten de spieren harder werken. Voordelen van weerstandsbanden zijn dat er veel verschillende oefeningen mee te doen zijn, dat je niet vals kunt spelen en er is een progressieve weerstand. Het uitoefenen van veel verschillende oefeningen kan met deze band, omdat ze niet afhankelijk zijn van de zwaartekracht. De weerstand die ze kunnen bieden staat hier los van. Oefeningen zijn bijvoorbeeld Squat, Overhead press, Tricep extension, X-band walk, en push-pull jacks. Het smokkelen van een zwaar gewicht gaat bij een weerstandsband niet. De enige manier om de oefening te doen is door te werken met je spieren. Hier is geen truc of foefje voor. Een progressieve weerstand is een voordeel om goed te sporten, omdat het zorgt voor een gelijke krachtcurve gedurende de beweging. Zo kun je naarmate de beweging meer aan.

Slaapmasker als hulpmiddel

Een hulpmiddel om goed te slapen voor betere sportprestaties is een slaapmasker. Een slaapmasker zorgt ervoor dat je minder snel wakker wordt. Door te veel licht kun je vaak niet slapen of wordt je eerder wakker. De slaap die je nodig hebt, zal worden vervuld ongeacht wanneer je gaat slapen. Dit komt doordat de hersenen een link leggen met de duisternis die er is en het slapen. Ben je dit nu eenmaal gewend dan is deze link moeilijk uit je systeem te krijgen. Hoe donkerder hoe dieper je slaapt en hoe minder snel je wakker wordt. Je kunt lang en diep doorslapen. Het dragen van een slaapmasker helpt verder ook bij het hebben van spierpijn of als je ziek bent, want een goede nachtrust is ook hier een medicijn voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *