Welke weerstandsband is geschikt voor jou?

Als je nog niet zo vaak een weerstandsband in je handen hebt gehad dan is het wellicht lastig om de juiste keuze te maken. Weerstandsbanden zijn er namelijk in meerdere breedtes en met verschillende weerstanden.

Daarom is het goed om te weten hoeveel weerstand je wilt hebben tijdens bepaalde oefeningen. Ook is het van belang om van te voren te weten voor welke oefeningen je de weerstandsband gaat gebruiken.

Ga je de fitnessband gebruiken om oefeningen te verzwaren of te verlichten? Want je kan de band in beide gevallen gebruiken. Een voorbeeld:

Als je sterker wilt worden in je armen maar een pull-up met je lichaamsgewicht is nog te zwaar, dan kan je de weerstandsband om de pull-up bar wikkelen om de oefening makkelijker te maken. Plaats 1 of 2 voeten in de band en gebruik de veerkracht van de resistance band om je omhoog te trekken. In dit geval maak je gebruik van de band om een oefening lichter te maken.

Uiteraard kan je de band ook andersom gebruiken. Om oefeningen zwaarder te maken of gewoon simpelweg om oefeningen te doen.

Als je wilt weten hoe veelzijdig de weerstandsband is bekijk dan de tientallen video’s van verschillende instructeurs op onze oefeningen pagina.

Ook kan je lezen in ons blog over een weerstandsband kopen waarom wij vinden dat dit de must-have is voor 2019

Hoe bepaal je de beste weerstandsband voor jou

Onze weerstandsbanden worden gerangschikt op hun weerstandskracht.

In onze webshop vindt je de verschillende weerstandsbanden.

Op dit moment worden ze als volgt gerangschikt:

Weerstandsband geel (extra licht) deze band heeft een weerstandskracht van 5KG en kan gebruikt worden om oefeningen te verzwaren of om je spieren op te warmen. Deze band is geschikt van beginners en lage inspanningen. Bekijk deze fitnessband hier: Weerstandsband geel.

Weerstandsband rood (licht) deze band heeft een weerstandskracht van 15KG. Deze fitnessband is geschikt om oefeningen zwaarder te maken, spieren op te warmen en ook oefeningen te verlichten. Deze band is geschikt voor beginners en gevorderde. Je bekijkt hem hier: Weerstandsband rood.

Weerstandsband zwart (medium) deze band heeft een weerstandskracht van 25KG. Met deze band kan iedere sporter goed uit de voeten. En zal hij zowel uitdagend als ondersteunend zijn in verschillende oefeningen. Je bekijkt de band hier: Weerstandsband zwart.

Weerstandsband groen (zwaar) deze band heeft een weerstandskracht van 45KG. Deze band is geschikt voor beginners die bepaalde oefeningen willen verlichten(bijv. pull-up) of voor gevorderde athleten. Deze band biedt veel weerstand waardoor hij voor een warming up vaak al te sterk is. Je bekijkt de band hier: Weerstandsband groen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *